Mountain Railway Screener

SMO ontwikkelde een op maat gemaakte zeefinstallatie voor Sersa Group AG in Zwitserland. Sersa Group AG wou een kleine, makkelijk verplaatsbare zeefinstallatie die in 3 fracties afzeeft om rechtstreeks op de bergwand te plaatsen waar de werken uitgevoerd worden. De ballast wordt met een mini graver afgegraven en onmiddellijk ter plaatse afgezeefd en hergebruikt.

Sersa Group AG vernieuwt ballast onder treinbeddingen. Normaal wordt de ballast afgegraven en met een containercamion naar een zeefsite afgevoerd om uit te zeven om dan vervolgens terug naar de werf te brengen om de propere ballast te recupereren. Bepaalde delen van de spoorweg in Zwitserland zijn niet toegankelijk met een grote kraan en containers omwille van het bergachtig landschap.

Onze oplossing is een op maat gemaakt frame met 2 FleXiever Mini Screeners bovenop elkaar, beide afzonderlijk in hoek instelbaar via een hydraulische handpomp. De tussenfractie wordt hergebruikt om de ballast onder de treinbedding opnieuw aan te leggen. Onder het onderste zeefdek is een kleine transportband geïntegreerd die de fijnste fractie afvoert bij de grofste fractie. Deze fracties worden niet gerecupereerd en worden in een later stadium afgevoerd. Het frame zelf is onderaan voorzien van glijplaten en een beweegbare trekhaak voorzien van verankeringspennen. De minigraver kan zo de gehele machine verslepen en vervolgens tegen een (steile) bergwand verankeren in de grond om plaatselijk te kunnen afzeven op een zeer compacte ruimte.

Meer informatie over onze FleXiever zeefmachines kan je hier vinden.

Meer weten? Neem contact op met SMO voor details en prijzen.