Over SMO

MACHINEBOUWER EN INDUSTRIEEL TOELEVERINGSBEDRIJF SMO

Machines, technologie, automatisatie of speciale constructies voor uw bedrijf: machinebouwer SMO stemt zijn productie volledig af op uw specifieke eisen. Het resultaat: maatwerk in de machinebouw, automatisatie, engineering en constructiewerken. Wat u ook zoekt of in welke sector uw firma zich ook bevindt: wij kunnen u ongetwijfeld verder helpen.

Die creatie en fabricatie van technologie gebeurt uitsluitend in eigen beheer. We beheersen elke tussenstap van het proces: concept, 3D ontwerp, sterkteberekening, laswerken, verspaning, montage, programmatie, …

SMO Groepsfoto 2021

Machinebouw op maat

Van ruwe industriële machines tot spitstechnologie. Of van automatische transportsystemen tot professionele laswerken. Onze projecten zijn even uitgebreid als onze knowhow. U vindt op deze pagina een overzicht van de sectoren en enkele voorbeelden van gerealiseerde projecten. Dat dit geen eindige lijst is, spreekt vanzelf. Onze specialiteit is namelijk onze veelzijdigheid.

Onze firma is gespecialiseerd in het produceren van machines volgens de specifieke eisen van de klant en doet dit volledig in eigen beheer. Daarbij beheersen wij elke tussenstap van het proces. Deze know-how bieden wij ook afzonderlijk aan.

Eigen producten

Naast de opdrachten en projecten die SMO uitvoert voor zijn klanten is er ook vanaf dag 1 geïnvesteerd in de ontwikkeling en commercialisering van eigen producten. Momenteel ligt de focus vooral op toestellen voor de vleesverwerkende industrie (een brochettenmachine, gehaktballenvormer en een hamburgermaker) en op schudzeef machines voor het zeven van onder andere grond en steenpuin.

Een andere eigen product waarmee SMO hoge ogen gooit is een micro-WKK die gebruik maakt van houtpellets als CO2-neutrale energiebron om in woningen en bedrijven warmte en stroom te produceren.

Neem een kijkje op de pagina Eigen producten voor een overzicht van onze eigen producten.

Geschiedenis

 • 2002

  Start SMO

  Sander Mollet richt zijn eigen bedrijf op

 • 2003

  Eerste werknemers

  De eerste werknemers van SMO worden aangenomen

  2003

 • 2005

  Eerste productiemachines

  De eerste productiemachines worden aangekocht

 • 2007

  Eigen ruimtes

  SMO ontwerpt en plaatst hun eigen productiehal en kantoorruimtes

  2007

 • 2010

  Verdere uitbreiding

  Plaatsing van een tweede productiehal, aankoop van nieuwe machines en extra software

 • 2015

  Optimaliseren

  Invoeren van structuur, meer kwaliteitscontrole, behalen van certificaten (VCA,  ISO9001 en EN1090)

  2015

 • 2018

  Groei

  Verdere groei in het personeelsaantal

 • 20..

  Uitbreiding

  Bouw van extra kantoren en een extra productiehal

  20..