MACHINEBOUW OP MAAT

Machinebouw van A tot Z, de core business van SMO

Machinebouw op maat is de core business van SMO. Voor machines die afwijken van de standaard, kan SMO de ideale partner zijn.
Als machinebouwer op maat gaan wij verder waar anderen stoppen.

Onze projecten zijn heel veelzijdig. Onder het motto “Alles kan” kunnen wij in bepaalde gevallen ver gaan. Daar is het budget echter ook een bepalende factor. Wij doen ons best om samen met de klant tot een zo goed mogelijke prijs-kwaliteitverhouding te komen voor hun project op maat.

Onze projecten zijn niet afgelijnd. We zijn veelzijdig in zowel de sectoren als de projecten. Op innovatie staat immers geen limiet. Wij leveren machines op maat, prototypes, turnkey-projecten, … SMO is een gecertificeerd machinebouwer. Onze machines worden opgebouwd volgens de machinerichtlijnen.

Alles start bij de engineering. Elk project krijgt zijn eigen verantwoordelijke toegewezen uit ons ingenieursteam. Hierbij start een nauwe samenwerking van de eerste schetsen tot aan de installatie van de machine. Het idee wordt samen met de klant uitgewerkt tot een realistisch concept. Om de theorie met de praktijk te staven kan er ook een testopstelling gebouwd worden om de verdere uitwerking bij te sturen. Daarnaast zijn er ook 3D-simulaties mogelijk om de klant een beter inzicht te geven in het eindresultaat. SMO heeft reeds veel ervaring met het bouwen en optimaliseren van prototypes. Een machine bouwen op maat is een proces van ‘trial and error’. Daarom noemt het ook ontwikkeling. We blijven optimaliseren totdat zowel wij als de klant tevreden zijn over de machine op maat.

Indien het prototype goedgekeurd is, kan SMO ook verder gaan. Als machinebouwer beschikken wij over al het nodige om een project volledig intern te realiseren. Onze ateliers zijn zodanig ingericht dat we nagenoeg alles zelf kunnen maken. Zo kunnen wij een korte doorlooptijd van uw project garanderen. SMO beschikt over o.a. een draaibank, freesmachine, plooibank, laser, zaagmachines, lasatelier, … Daarnaast beschikken we ook over de ruimte en capaciteiten om de machines op maat in ons eigen atelier op te bouwen, te testen en in orde te stellen.

Daar stopt het echter niet bij. Bij SMO bieden wij ook een goede service, die verder loopt na de installatie van het project. Klanten kunnen ook bij ons terecht voor fine-tuning, herstellingen en opleiding.

Bekijk onze gerealiseerde projecten hier.

Contacteer ons voor meer informatie voor uw project of machine op maat.