BEDRIJFSAUTOMATISATIE

Automatisatie op maat van uw bedrijf, productie of project

SMO is uw partner voor het doorvoeren van verregaande bedrijfsautomatisatie. Samen met de klant gaan we op zoek naar de meest efficiënte manier van werken met een hogere productiviteit en/of lagere kosten als resultaat.

Bedrijfsautomatiseringen zijn doorgaans verbeteringen tijdens het productieproces die bekomen worden door standaard mechanische bewegingen in combinatie met sensoren en een sturing via PLC. Dit kunnen ook heel uitgebreide projecten worden zoals bv. complete productielijnen. Ook deze projecten zijn mogelijk op maat.
In de meest gevallen kan onze engineering vertrekken vanuit het vooropgestelde concept van de klant daar hij meestal zelf het idee heeft om een verbetering in het productieproces toe te passen en op welke manier.

Onder het luik automatisering vallen ook de elektrische kasten, machine bekabeling, PLC sturingen, visie en robotica.
Ontwerp van elektrische schema’s, opbouw van elektrische kasten, machinebekabeling en PLC-sturing worden intern uitgevoerd. Voor grotere productielijnen of op uw vraag kan er ook met gespecialiseerde partners gewerkt worden voor uw project op maat.

Zoals bij machinebouw op maat is ook elke automatisering een éénmalig project en is dus een grondige optimalisatie na de installatie een must. SMO gaat het oplossen van deze “kinderziekten” nooit uit de weg maar een duidelijke afbakening tussen oorspronkelijke afspraken en extra werken zijn cruciaal.

Bekijk onze gerealiseerde projecten hier.

Heeft uw bedrijf nood aan een automatisatie op maat, contacteer ons dan vrijblijvend en we kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn.