Beaufort 03: Kunstwerken

Beaufort is een cultuurtoeristisch regioproject aan de Belgische kust. Om de 3 jaar plaatsen ze een 30-tal beelden in de openbare ruimte. SMO kreeg van Ku(n)st vzw de opdracht om verschillende kunstwerken uit te werken: Kiosk, Metatron, Gazebos en Holloway.

SMO ontving een schets of een miniatuur van de kunstenaar om een idee te krijgen van het concept. Vervolgens zette de ingenieurs van SMO dit concept om in technische tekeningen. Daaropvolgend werden de kunstwerken geproduceerd en geplaatst door werknemers van SMO.

In Zeebrugge werd ”Kiosk” geplaatst. Een buizenconstructie van 5 meter breed en 4 meter hoog. Hierop werden er overal woorden opgehangen.

In Bredene werd de constructie ”Metatron” geplaatst. Deze constructie werd ontworpen door de kunstenaar Louis De Cordier.

De ”Metatron” werd volledig opgebouwd uit cortenstaal zonder dat er enige vorm van nabehandeling aan te pas mocht komen. De constructie zal dus op termijn decoratief roesten. Dit verhoogde de moeilijkheidsgraad aanzienlijk:

  • Er moest gelast worden met speciale lasdraad
  • Er mochten geen lasspatten zijn
  • Er mocht niet aan de constructie geslepen worden
  • De lasnaden moesten in 1 keer uitgevoerd worden

In De Panne is er een constructie geplaatst van 3 schuine huizen (Gazebos): “Wild Shore Trilogy”
Vertrekkende van een maquette gekregen van Ku(n)st vzw werd er eerst een 3D – ontwerp gemaakt en voorgelegd aan de klant. Na goedkeuring werd alles geconstrueerd en opgesteld in het atelier om als laatste de plaatsing zelf uit te voeren in De Panne.

Hieronder ziet u de constructie “Holloway”. Dit kunstwerk was te bezichtigen op het strand in Koksijde.

Meer weten? Neem contact op met SMO voor details en prijzen.