Beaufort 04: Kunstprojecten

Beaufort is een cultuurtoeristisch regioproject aan de Belgische kust. Om de 3 jaar plaatsen ze een 30-tal beelden in de openbare ruimte. Voor de tentoonstelling Beaufort 04 kreeg SMO net als bij de vorige editie de mogelijkheid om een aantal kunstprojecten aan het palmares toe te voegen: I can hear it, Coast to Coast, The Move Overseas.

SMO ontving een schets of een miniatuur van de kunstenaar om een idee te krijgen van het concept. Vervolgens zette de ingenieurs van SMO dit concept om in technische tekeningen. Daaropvolgend werden de kunstwerken geproduceerd en geplaatst door werknemers van SMO.

“I Can Hear It” is een constructie van twee metalen hoorns, waarmee voorbijgangers naar de ruisende zee kunnen luisteren. Dit werk van kunstenaar Ivars Drulle (Letland) bevindt zich op het strand ter hoogte van de Zeedijk in Middelkerke-Westende.

“Coast to Coast” is een kunstwerk van de Estse kunstenares Flo Kasearu. Het omvat 3 containers, omgevormd tot boten. Dit werk is terug te vinden op het strand van Bredene.

“The Move Overseas” is een creatie van kunstenaar Michael Johansson. Het betreft een constructie van gestapelde containers, die kan worden bezocht aan de Omookaai in Zeebrugge.

Meer weten? Neem contact op met SMO voor details en prijzen.