Bedrijfsinrichting

De MK-bedrijfsinrichting zorgt voor een veilige en ergonomische werkomgeving.

De snelle levering van alle modules, eenvoudige uitbreiding door compatibiliteit zorgen voor een snellere beveiliging en betere werkhouding bij steeds innoverende productie processen.

Ergonomisch vormgegeven industriële werkplekken verhogen niet alleen de productiviteit en verlagen de foutmarges, maar verbeteren ook de gezondheid van de medewerker. Daarom kunnen werkplekken van mk ook eenvoudig en snel aan de individuele lichamelijke eigenschappen van de medewerker worden aangepast. Daaronder vallen de hoogteverstelling en de optimale positionering van het werkstuk, het gereedschap en de gereedzetting van het materiaal in de grijpzone.

Eigenschappen van de industriële werkplekken van mk

 • Functionaliteit in combinatie met ergonomie bij een aantrekkelijk design en hoge stabiliteit;
 • Hoogste flexibiliteit bij wijzigingen en uitbreidingen door constructie met aluminiumprofielen;
 • Werkplek past zich aan aan medewerker met in hoogte verstelbare tafelonderstellen en variabele systemen voor het gereedzetten van materiaal;
 • Uitgebreide personalisatiemogelijkheden met portaalconstructies, steunsystemen, elektriciteits- en pneumatiekvoorziening, gereedschapsrekken en ladekasten;
 • Uitgebreide ervaring met het uitbreiden tot volledige montagelijnen inclusief de verbinding van werkplekken;
 • Vormgeven van individuele oplossingen aan de hand van vaststaande processen, incl. vereisten in samenhang met lean-productie, kanban, ESD of cleanroom.

Meer weten over MK werkstation? Lees het hier.

Machinebehuizingen en veiligheidshekken voor meer arbeidsveiligheid.

Aansluitend op het mk-profielsysteem biedt het segment van de veiligheidsinrichtingen functionele machinebehuizingen, cabines en veiligheidshekken. Zo worden installaties, machines en productielocaties dankzij de flexibele modulaire constructie voordelig en effectief afgeschermd.

Kies uit een breed assortiment aan machinebehuizingen, veiligheidshekken, plaatelementen, deuren en ramen, die desgewenst elektrisch kunnen worden gezekerd. Ook kunnen probleemloos pneumatische, hydraulische of elektrisch aangedreven deurelementen aan uw machinebesturing worden gekoppeld. Alle veiligheidsinrichtingen worden geconstrueerd en vervaardigd met inachtneming van de voor het betreffende land geldende veiligheidsnormen. Zo blijven u en uw medewerkers altijd aan de veilige kant.

Eigenschappen van de mk-veiligheidsinrichtingen

 • Modulair opgebouwde veiligheidsinrichtingen op basis van aluminiumprofielen
 • Aantrekkelijk design en een hoge stabiliteit en functionaliteit
 • Flexibiliteit bij wijzigingen en uitbreidingen door schroefverbindingen
 • Mate van montage vrij te kiezen: van losse elementen tot kant-en-klare behuizing
 • Betrouwbare arbeidsveiligheid volgens machinerichtlijn
 • 3D-productconfigurator voor een snel en eenvoudig ontwerp van uw veiligheidsinrichting

Meer weten over MK veiligheidsinrichtingen? Lees het hier

Met onze platforms bieden wij klantspecifieke oplossingen voor de veilige toegang tot en het werken aan voertuigen, machines of installaties. Platforms kunnen individuele montage- en onderhoudsbordessen of eenvoudige standaard werkbordessen en overgangen in de productiezone zijn.

Trappen en platforms van mk worden in opdracht gepland en vervaardigd. De omstandigheden ter plaatse, zoals grote hoogtes of extra benodigde reikwijdte, worden op voorhand besproken. De benodigde functies worden ingepland, zoals hoogteverstellingen, verplaatsbare uitvoeringen of geïntegreerde draaipunten. Door het gebruik van het mk-profielsysteem kan aan vrijwel alle vereisten afhankelijk van het toepassingsgebied worden voldaan qua werkterrein, rijroutes of minimale doorgangshoogtes.

Eigenschappen van mk-trappen en -platforms

 • Veelzijdige mogelijkheden in de vormgeving combineren de veiligheidsvereisten met de gewenste ergonomie op de werkplek;
 • Eenvoudige en snelle montage en demontage door de modulaire constructie met behulp van standaardgereedschap;
 • Het profielsysteem biedt een grote keuze, zodat optimaal op klantspecifieke eisen kan worden gereageerd;
 • De hoge materiaalkwaliteit, solide verbindingstechniek en hoogwaardige accessoires garanderen een hoge belastbaarheid en een lange levensduur;
 • Eenvoudige wijziging of uitbreiding door compatibiliteit van de modules en een demonteerbare verbindingstechniek;
 • Verplaatsbare uitvoeringen mogelijk door middel van vaste en zwenkwielen of via luchtkussens.

Meer weten over de trappen en platformen van MK? Lees het hier.

Meer algemene informatie over de bedrijfsinrichtingsmogelijkheden van MK kan je hier vinden in de folder over deze materie. 

Interesse in de bedrijfsinrichting van MK? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen met onze verantwoordelijke voor MK technolgy binnen SMO. Hij zal samen met u zoeken naar de perfecte oplossing voor uw werkplek inrichting.

Voor meer informatie:
Alexander.DeBrabandere@smo.be
+32 470 35 67 60

Contacteer onze MK verantwoordelijke