Profiel technieken

Het modulaire mk-profielsysteem heeft het juiste profiel, de juiste aansluittechnologie en de juiste accessoires voor elke toepassing. Het flexibele modulaire ontwerp van het systeem biedt oneindig veel mogelijkheden aan voor op maat ontworpen structuren en oplossingen.

Eigenschappen van mk-profiel technieken

 • Meer dan 200 verschillende aluminium profielen;
 • Beschikbare rastermaten van 25, 40, 50 en 60 mm evenals ø 28 mm;
 • Zuivere verbinding door minimale randstraal (1 mm);
 • Opnieuw te gebruiken door schroefverbindingen;
 • Oppervlak geanodiseerd, geen werkzaamheden achteraf noodzakelijk;
 • Veelzijdige bewerking van profieleinden mogelijk.

De systeemprofielen uit de serie 25 bouwen op de rastermaat 25 x 25 mm en het veelvoud ervan op. De klassieke inzetgebieden MK profiel technieken serie 25 machinebouw op maatzijn lichtere onderstellen, vitrines, model opbouwconstructies, meet- en testinrichtingen alsook elektrische behuizingen.

De juiste selectie van het profiel is afhankelijk van het soort bijbehorende toepassing, de eisen van de belastbaarheid en het ontwerp. De groefbreedte van 6 mm en de groefdiepte van 6,5 mm is voor het gebruik van DIN bouten M5 ontworpen waarbij ook M4 en M6 optioneel mogelijk zijn. De boorkanalen van de profielen zijn ontworpen voor het insnijden van schroefdraad en het inbrengen van een schroefdraadinzetstuk of helicoil.

Meer info over de serie 25 profiel technieken kan je hier vinden

De systeemprofielen uit de serie 40 bouwen op de rastermaat 40 x 40 mm en het veelvoud ervan op. De klassieke toepassingsgebieden zijn lichtere machine onderstellen, veiligheidsinrichtingen, montagewerkplaatsen, tentoonstelling bouw en werkplatforms.MK profiel technieken serie 40 machinebouw op maat

Meer info over de serie 40 profiel technieken kan je hier vinden

De systeemprofielen uit de serie 50 bouwen op de rastermaat 50 x 50 mm en het veelvoud ervan op. De klassieke toepassingsgebieden zijn zware machinenonderstellen, frames met hoge statische belastingen en dragende constructies. MK profiel technieken serie 50 machinebouw op maat

De hoofdzakelijk gebruikte hoogwaardige aluminium legering AlMgSi0,7 F27 zorgt voor een hoge stabiliteit en sterkte van de profielen. Samen met de innovatieve geometrie zijn ze hiermee zeer goed voor hoge statische belastingen in de machinebouw geschikt.

Het profiel mk 2011 (100×100 mm) vervangt de vierkante buis dat in de klassieke staalbouw wordt gebruikt met 4 mm wanddikte en is bij geringe doorbuiging bovendien lichter. De juiste selectie van het profiel is afhankelijk van het soort bijbehorende toepassing en de eisen aan de belastbaarheid en het ontwerp.

De groefbreedte van 10 mm en de groefdiepte van 12 mm is voor het gebruik van DIN bouten M8 ontworpen, waarbij ook M4 M5 en M6 optioneel mogelijk zijn. De boorkanalen aan de buitenkant van de profielen zijn ontworpen voor het insnijden van schroefdraad en het inbrengen van een schroefdraadinzetstuk of helicoil.

Voor gebieden met hoge eisen aan netheid en ontwerp zijn de schone ruimte profielen van de serie zeer goed geschikt. Ze onderscheiden zich door een gesloten, volkomen vlak oppervlak. Uitschuifbare profielen vullen het assortiment van de serie 50 aan. Enkele profiel-dwarsdoorsnedes zijn bovendien ook als gebogen profielen verkrijgbaar.

Meer info over de serie 50 profiel technieken kan je hier vinden

De systeemprofielen uit de serie 60 bouwen op de rastermaat 60 x 60 mm en het veelvoud ervan op. De klassieke toepassingsgebieden zijn machine onderstellen met de hoogste belasting en grote portalen die normaal voor de staalbouw worden gebruikt. MK profiel technieken serie 60 machinebouw op maat

De hoofdzakelijk gebruikte hoogwaardige aluminium legering AlMgSi0,7 F27 zorgt voor de hoge stabiliteit en sterkte van de profielen. Samen met de innovatieve geometrie kunnen ze zelfs worden ingezet voor toepassingen met de hoogste belasting die eigenlijk voor de staalbouw worden gebruikt.

De juiste selectie van het profiel is afhankelijk van het soort bijbehorende toepassing, de eisen aan de belastbaarheid en het ontwerp. De groefbreedte van 14 mm en de groefdiepte van 19 mm is voor het gebruik van DIN bouten M12 ontworpen, waarbij ook M6, M8 en M10 optioneel mogelijk zijn.

Het boorkanaal ø = 14,5 mm dat aan de voorkant in het midden ligt, is voor het rechtstreeks insnijden van schroefdraad M16 en ook voor een zelf snijdend schroefdraad inzetstuk M12 ontworpen. De uitwendige boorkanalen ø = 10,5 mm zijn ontworpen voor het rechtstreeks insnijden van schroefdraad M12 en voor een zelf snijdende schroefdraad inzetstuk M8 of een schroefdraad inzetstuk Helicoil M10.

Meer info over de serie 60 profiel technieken kan je hier vinden

De constructieprofielen in de serie D28 hebben een doorsnede van 28 mm en zijn compatibel met de serie 40. Tot de klassieke toepassingen behoren de individuele bedrijfsinrichting van werkplaats of montagevloer, met bijvoorbeeld stellages, transportwagens, rekken of aanbouwen ten behoeve van werkplekken.

Het rondebuissyssteem D28 is ontwikkeld volgens het principe van Lean Production voor een geoptimaliseerde en voordelige toepassing van p

MK profiel technieken profiel serie D28 SMO machinebouwroductiemiddelen. Met de 2 profieldoorsnedes en slechts 10 degelijke en stabiele verbindingselementen kan vrijwel elke constructie voor een individuele bedrijfsuitvoering in de werkplaats en op de montagevloer worden gerealiseerd. Door de kinderlijk eenvoudige verwerking van het rondebuissysteem D28 kunnen nieuwe concepten en uitbreidingen met weinig inspanning door slechts één persoon worden uitgevoerd. Voor een solide en draagkrachtige constructie met standaardelementen is een bewerking van de profielen niet nodig.

Voordelen van de serie 28

 • Eenvoudige, snelle en voordelige constructie;
 • Snel aanpassen van bestaande toepassingen;
 • Duurzame, stabiele verbindingstechniek;
 • Eenvoudige verbinding met mk-profielen uit de serie 40 zonder profielafwerking;
 • Extra verbinding zonder storende contouren met mk-spanverbinders;
 • Volledig compatibel met rondebuisprofielen met Ø 28 mm;
 • Montagegraad vrij kiesbaar (componenten, bouwgroepen, complete oplossingen);
 • Bijzonder licht profiel met 0,6 kg/m.

Het rondebuissysteem D28 is compatibel met de profielserie 40 van mk en biedt daarmee de mogelijkheid om hoekige en ronde dwarsdoorsnedes te combineren. Dat combineert de voordelen van beide series en zorgt voor een grote stabiliteit en veelzijdigheid terwijl tegelijkertijd op gewicht en kosten wordt bespaard.

Daarnaast kan het systeem worden gecombineerd met rondebuiscomponenten van andere aanbieders, waardoor uitbreiding van bestaande constructies probleemloos mogelijk is. Daarbij zijn de functie-omvang en de stevigheid dankzij de innovatieve profieldoorsnede voor een deel uitgebreider.

Meer weten over het rondbuissysteem van MK? Klik dan hier.

Meer algemene informatie over MK profiel technieken kan je hier vinden

De juiste profielen voor uw project? Wij zoeken graag samen met u naar de beste oplossing voor uw project.

Contacteer onze mk-specialist voor meer informatie:
Alexander.DeBrabandere@smo.be
+32 470 35 67 60

Contacteer onze MK verantwoordelijke