fbpx

Engineering: de sleutel tot Machinebouw op maat

Voor elk probleem is er een machine en voor elke machine is er een ingenieur.

Machinebouw op maat begint bij engineering: een vaste ingenieur bekijkt de mogelijkheden

voor eender welk budget en begeleidt het hele proces tot de installatie van de machine en

de service nadien. Voor de verschillende tussenstappen heeft SMO zelf de nodige diensten in huis.

ROBOTICA

Engineering

Automatisatie 

Technische las constructies

Prototyping

Machinebouw op maat

Wie we zijn

Is uw bedrijf toe aan automatisatie? Bij SMO kunt u terecht voor alle onderdelen van een machine op maat. Van het uittekenen tot 3D ontwerp of programmatie, alsook technische constructies, zoals laswerken of sterkteberekening. SMO biedt alle diensten eveneens afzonderlijk aan.  

SMO groeide in amper twintig jaar tijd uit tot een internationaal bedrijf met verschillende productiehallen en meer dan vijftig werknemers. Naast machines ontwerpen of vernieuwen, bracht SMO ook enkele eigen producten op de markt, zoals de WIWAM, Flexiever en Pintro. SMO speelt accuraat in op de (toekomstige) noden van elke sector en ziet daardoor regelmatig tevreden klanten terugkeren voor nieuwe projecten.

CASES

Pick & Skewer

Robotica voor de voedingsindustrie

Pick & Skewer

Robotica voor de voedingsindustrie
Bekijk meer

Boomsorteermachine

Efficiëntie als doel

Boomsorteermachine

Efficiëntie als doel
Bekijk meer

Karakuri rekken

Compact & efficiënt

Karakuri rekken

Compact & efficiënt
Bekijk meer

Contacteer ons

Jan Bonte

Jan Bonte

Head of engineering

Stel vrijblijvend uw vraag aan Jan, hoofd van het ingenieursteam. Al vanaf het eerste contact

met SMO helpt Jan u efficiënt meedenken over mogelijke oplossingen voor uw bedrijf.

0 +

Aantal projecten ontwikkeld

0 +

landen waar onze machines staan

0 +

Personeelsleden

Onze tevreden klanten

Onze waarden

Alles gebeurt inhouse

Efficiëntie als doel

Focus op langetermijn relatie

SMO bv

Contacteer ons vrijblijvend via info@smo.be of via het contactformulier. Tijdens de kantooruren kunt u ons ook telefonisch bereiken via het algemeen nummer. Wij luisteren graag naar uw vraag of probleem en helpen u persoonlijk verder.

Nieuwendorpe 14 – 9900 Eeklo
Belgium

+32 9 219 93 85

info@smo.be
BE0478519311

Certificaten

PICK & SKEWER
SMO ontwikkelde de ’s werelds eerste volautomatische brochettemachine, de Pick & Skewer. De machine wordt gelanceerd onder de reeds gevestigde merknaam PINTRO.

Zowel de aanvoer van de ingrediënten, het ‘picken’ en ‘placen’ van de ingrediënten op de stok als de afvoer van de artisanaal gevormde spiesen gebeuren automatisch. Het weldoordachte visiesysteem waakt constant over de kwaliteit van het eindproduct. De positie en oriëntatie van de ingrediënten alsook de positie van de stok vóór het aanprikken worden op elk moment nauwgezet gemonitord. De machine werd volledig ontwikkeld, geproduceerd en geprogrammeerd in eigen huis.

Er is slechts één logistieke medewerker nodig om één of meer installaties te bevoorraden van vlees, groenten en de spiesen. De machine produceert vervolgens tot een uur autonoom. Zo kan de operator drie tot vier installaties bevoorraden en tegelijk laten draaien. Dat komt neer zo’n 4000 satés per uur en omgerekend een besparing van tot wel 95% van de personeelskosten.

Meer informatie over PINTRO en de Pick & Skewer op de website van PINTRO.

PINTRO is één van de eigen producten van SMO.

BOOMSORTEERMACHINE

SMO ontwikkelde een boomsorteermachine voor Sylva. Een camerasysteem meet enkele parameters zoals de lengte, dikte, kromming en het aantal takken van de boom. Na de analyse wordt de boom in verschillende vakken gesorteerd. De machine kan 10.000 bomen / uur sorteren.

VOORDELEN 

  • -Hoge capaciteit
  • -Statistisch sorteren tot 6 instelbare parameters, tot 98% nauwkeurigheid (verstrooiing door optische -benadering)
  • -Automatische telling en prestatielogging
  • -Geen storende flitslichten (UV licht)
  • -Bodem en vervuiling zitten aan de buitenkant, de mechaniek aan de binnenkant
  • -Laag energie- en luchtverbruik
  • -Stil en onderhoudsvriendelijk
  • -Twee soorten boomsortering tegelijk mogelijk
  • -Intuïtief gebruik van de interface

Meer weten over onze boomsorteer machine? Lees het hier.

KARAKURI REKKEN
Onze klant Volvo Cars Gent (VCG) is volop bezig om hun fabriek klaar te stomen om de bouw van hun volledig elektrisch model op te starten. Door deze toename aan varianten is de stockage plaats aan de assemblage lijn zeer schaars geworden. Daardoor dienden ze elke vierkante meter optimaal te benutten. Hierdoor kwamen ze met de vraag naar SMO om een compacter systeem te ontwikkelen om onderdelen van een pre-montage lijn te transporteren naar de voor assemblage. Dit met zo weinig mogelijk plaats gebruik (breedte) aan de voor montage. SMO heeft hiervoor een robust karakuri rekken systeem uitgewerkt. Dit voor zowel rear wheel unit links en rechts, als voor de lower linkarmen.

Elk systeem bestaat uit 2 manuele lift systemen die telkens 1 dolly rek beladen. Deze liften werken op gravitatie kracht en brengen lege werkstukdragers van het bovenverdiep in de kar naar een lagere positie om deze makkelijk te kunnen beladen. Elk rek is voorzien van wielen en een 24V aandrijfsysteem om de ergonomie van de operatoren ten goede te komen. De gevulde rekken zijn voorzien van 3 werkstukdragers die op hun beurt elk 2 of 4 onderdelen ondersteunen. De operator kan dan met een trekker de kar naar de voor montage lijn brengen, om deze daar aan de buffer lift te koppelen, door een automatisch klem systeem en door middel van stoppers en terugslagkleppen en dergelijke worden de werkstukdragers veilig overgebracht van de kar naar de buffer voor de pneumatische lift.

Op deze pneumatische lift kan een montage arbeider de stukken afnemen door middel van een lifter. Eens alle stukken gemonteerd zijn kan hij de lift door een druk op de knop naar boven sturen, waardoor de werkstukdragers in de bovenliggende retour flow terecht komen.