Plastificeermachine

Distri-Bib, de Vlaamse boekenhandel gespecialiseerd in het leveren van boeken aan openbare bibliotheken had de behoefte om sneller, mooier en dus kosten efficiënter te plastificeren. Boeken van een bibliotheek werden tot nu toe volledig manueel geplastificeerd in de bibliotheek zelf. Het doel van Distri-BIB is om deze boeken op te halen, te plastificeren en terug te sturen. Hiervoor ontwikkelde SMO een plastificeermachine.

Met behulp van de machine kunnen boeken semi-automatisch geplastificeerd worden. Het desbetreffende boek wordt in de meetmodule gelegd om de breedte, hoogte en dikte van het boek op te meten.

Aan de hand van deze opmeting wordt de gewenste contour automatisch uitgesneden.

De PLC kiest 1 van de 3 snijplotters in functie van de rolbreedte om de restwaarde aan folie tot een minimum te beperken.

Op dat moment is er nog een mimimum aan handeling van de operator nodig. Deze neemt de folie van de transportband, maakt de gelijmde kant van de folie vrij en positioneert deze op plastificeermachine.

De operator neemt het boek uit het wachtstation van de meetmodule en positioneert het boek tussen de twee grijperarmen. De machine neemt op dit ogenblik over en brengt via rollen de folie automatisch aan op het boek.

Meer weten? Neem contact op met SMO voor details en prijzen.