WAT IS DE REDEN VAN DE VACATURE? 

Omwille van de aanhoudende groei van het aantal simultaan lopende projecten zoekt de afdeling Engineering een extra collega om de start van elk SMO-project in goede banen te leiden. 

WAT HOUDT DE FUNCTIE IN?

Het samenspel van de verschillende afdelingen binnen SMO garandeert het succes van de hoogtechnologische realisaties, deze functie is een cruciale schakel in de beginfase van een project.

Binnen de afdeling Engineering sta je samen met de Head Engineering in om de binnenkomende prijsvragen (spontaan of via sales) te analyseren om te beslissen deze al dan niet te aanvaarden (haalbaarheidscriteria qua timing, prijszetting, vereiste technieken/technologie, … en onder het motto “hoe innovatiever, hoe beter”). Je berekent een eerste ruwe prijsinschatting en de aanvaarde offertes bespreek je verder rechtstreeks bij de klant (nationaal en internationaal). Het idee ga je verder finetunen om zo een compleet beeld te krijgen van het technisch vraagstuk. Je ziet elke vraag als een proces van ontwerpen en bijsturen in nauw overleg met de eindklant. Het merendeel van je tijd ben je bezig met het effectief uitwerken van een eerste concept. In verdere fase bespreek je in het team welke projectleider dit verder van A tot Z zal opvolgen en voorzie je een goede overdracht en eventuele sturing doorheen de projectfasen. Hierbij houd je rekening met de eerder gemaakte afspraken met de klant en initiële resultaatsverbintenis. 

NAAR WIE ZIJN WE OP ZOEK? 

We zoeken de man of vrouw die energie krijgt van het oplossingsgericht werken met een klant en die helemaal wild wordt om het eerste concept uit te werken. Je bent overtuigd van jezelf dat jij omwille van je sterk analytisch inzicht de ideale persoon bent om verantwoordelijkheid op te nemen in deze belangrijke commerciële fase waarbij de focus ligt op jouw designtalent. 

Kennis & ervaring

 • Je hebt een diploma Burgerlijk of industrieel ingenieur (elektro)mechanica of gelijkwaardig door ervaring en kan leunen op uiteenlopende ervaringen binnen het parcours van een ingenieur.
 • Je bent bekend met tekenprogramma’s zoals Autocad 3D,  Autodesk Inventor, …
 • Bij voorkeur heb je al ervaring met een commerciële rol als ingenieur (offertes berekenen, klantencommunicatie, …).
 • Je beheerst vlot de Nederlandse, Franse en Engelse taal. Andere talenkennis is steeds mooi meegenomen in onze internationale setting.
 • Rijbewijs B gezien verplaatsingen naar de klant.
 • Bij voorkeur beschik je over een VCA-attest of ben je bereid dit te behalen.

Aanwezige competenties en attitude bij aanwerving

 • Jouw sterk technisch inzicht komt tot zijn recht door je aanvullende oplossingsgerichtheid en zin voor creativiteit.
 • Je houdt ervan om technische vraagstukken af te wisselen met een commerciële rol en hebt hier ook aanleg voor.
 • Je houdt rekening met de noden aan interne en externe communicatie.
 • Je kan autonoom werken, maar stelt je ook sociaal op binnen je afdeling en in samenwerkingen met de projectleiders.
 • Je hebt goede organisatorische skills en volgt anderen ook op en stuurt bij waar nodig vanuit een functioneel gegeven.
 • Geen 9 to 5-mentaliteit, je kan je flexibel opstellen in functie van het werkaanbod.

WERKEN BIJ SMO?

Hoe solliciteren en meer informatie over SMO als werkgever vind je hier.

Vragen over deze specifieke vacature? Contacteer de jobambassadeur Sander Mollet – Zaakvoerder op 0477 86 76 60.