1 VERANTWOORDELIJKE MARKETING (M/V)

SMO – Het bedrijf

SMO is gesitueerd in het hartje van het Meetjesland; op het Industrieterrein van Eeklo vind je er het kantoorgebouw en de ateliers.

SMO kent zijn oorsprong in 2002 in Oost-Eeklo als technisch tekenbureau. Ondertussen is de zaak van Sander Mollet gegroeid naar een BVBA met een 40-tal werknemers (arbeiders en bedienden) die allen focussen op de kernactiviteit van het bedrijf; de innovatieve machinebouw.

De ontwikkeling van op maat gemaakte machines gebeurt er door ervaren en gemotiveerde mensen, met een eigen engineeringsafdeling en twee werkhallen waar bijna alles in-house geproduceerd wordt. Naast het projectmatig werken zijn er intussen ook al een aantal eigen producten op de markt gebracht.

Wil je nog meer lezen over het reilen en zeilen van SMO? Bekijk dan zeker de website www.smo.be en/of volg ons op de sociale media.

Wat is de reden en functietitel van de vacature?

Omwille van de verdere professionalisering van SMO en om zowel de strategische coördinatie als het  dagelijks beheer van de marketingactiviteiten te stroomlijnen en daarnaast het coördineren en ondersteunen van de commerciële activiteiten over de verschillende afdelingen heen, wil SMO een Verantwoordelijke Marketing (m/v) om het managementteam te vervoegen.

Wat houdt de functie in?

Je komt terecht in het aangroeiende managementteam, waarbij je rechtstreeks rapporteert aan de zaakvoerder Sander. Daarnaast werk je nauw samen met de afdelingsverantwoordelijken en andere beleidsondersteunende personen.

Een greep uit het takenpakket:

 • Overleggen met de zaakvoerder t.a.v. het uitwerken en opvolgen van het algemene marketingbeleid en de bedrijfsidentiteit en de merknamen. Vervolgens ook het bewaken van de marketingrichtlijnen van het bedrijf.
 • Uitwerken van reclamecampagnes en events: publicaties in vakbladen, standhouder op beurzen, organiseren van bedrijfsbezoeken, sectorspecifieke netwerkevents, … en hierbij onderhouden van contacten met pers, grafici, klanten, leveranciers, scholen en partners.
 • Het voorzien en beheren van het marketingmateriaal en hierbij telkens de meest recente bedrijfsinformatie aanwenden, zelf ook content verzamelen en/of opstellen voor verdere redactie.
 • Het beheren van de bedrijfswebsite en het optimaal inzetten van andere on- en offline mediakanalen.
 • Verzorgen van de uitstraling van de SMO-terreinen volgens de marketingstrategie.
 • Commerciële ondersteuning – in nauwe samenwerking met het salesteam bestaande uit interne commercieel verantwoordelijken en externe partners.
  • het opzetten van gerichte marktonderzoeken in het verlengde van de ontwikkeling van nieuwe ideeën waarvoor commercialisatie nodig is.
  • coördineren van de commerciële activiteiten van de eigen producten (PINTRO, WIWAM, FleXiever, GreenGen, …), waaronder het verder uitbouwen van distributeursnetwerken,
  • het opvolgen van de functionaliteiten van ons eigen distributeurschap (MK).

Naar wie zijn we op zoek?

Iemand met kennis en/of ervaring in het uitstippelen van een samenhangend marketingbeleid en iemand die op zoek is om dit te realiseren in een B2B-KMO met zowel nationale als internationale uitstraling. 

Kennis & ervaring

 • Je genoot een marketinggerelateerde opleiding of je bent gelijkwaardig door ervaring, affiniteit met een sterke B2B-omgeving is van belang.
 • Ervaring is een pluspunt, maar ook schoolverlaters met relevante stage-ervaringen zijn welkom. Mentaliteit primeert op ervaring bij SMO.
 • Grafische skills zijn mooi meegenomen in de functie-uitoefening, maar zijn geen vereiste.
 • Je hebt minstens noties van het SEO/SEA-verhaal (hier kan je ook rekenen op samenwerking met onze websitebouwer).
 • Je bent en blijft op de hoogte van de marketingwereld en uit dit in een sterke affiniteit.
 • Gezien het internationale werkterrein van SMO, beheers je vlot de Nederlandse bedrijfsvoertaal, daarnaast is meertaligheid een belangrijk deel van je persoonlijk curriculum, zowel mondeling als schriftelijk. 

Aanwezige competenties en attitude bij aanwerving

 • Een strategisch meedenker: je kan heel conceptueel denken en je bewaakt hierbij de bedrijfswaarden zodat je vanuit de strategie kan overgaan naar je doe-mentaliteit in de praktijk.
 • Een efficiënte werkplanner: je bewaakt zelfstandig je eigen planning in functie van de strategische marketingplanning en dagelijkse vragen, je hebt een overzicht van je taken en voert deze kwalitatief en efficiënt uit.
 • Een flexibele medewerker: bij SMO heerst er geen 9-to-5-mentaliteit, afhankelijk van de noden stel je je flexibel op. Hierbij wordt het evenwicht werk/privé bewaakt.
 • Teamplayer: grotendeels ben je zelfstandig aan de slag, maar je komt terecht in een dynamisch bedrijf waar samenhorigheid belangrijk is.

Wat kan je hier verwachten?

“Geen dag bij SMO is hetzelfde!”

 • Een job die je zelf vorm kan geven in een hoogtechnologisch, dynamisch en groeiend no-nonsense bedrijf.
 • Een KMO-context die zich kenmerkt door een doe-mentaliteit in collegiale sfeer waar hard werken afgewisseld wordt met de nodige informele momenten. Je aanwezigheid op de vrijdagavonden wordt gewaardeerd, zeker als je een portie te frituren hapjes meebrengt.
 • Een competitief salarispakket aangevuld met enkele extralegale voordelen. Dit is bespreekbaar tijdens de selectieprocedure.

Het pad naar werken bij SMO?

Is je interesse aangewakkerd?

Solliciteren doe je door het versturen van een e-mail met jouw CV en motivatiebrief naar abigail.vandenbroecke@smo.be.

Wij verkiezen rechtstreekse sollicitaties.

Heb je nog vragen?

Abigail beantwoordt graag je vragen op 0496 36 22 77 of abigail.vandenbroecke@smo.be.

Selectieprocedure

Na een positieve CV-screening volgt er een eerste kennismakend gesprek.

Indien ook dat positief is leer je SMO nog beter kennen via een rondleiding en opvolgende gesprekken. Hiervoor krijg je telkens de nodige praktische informatie vooraf.

Wij streven naar een snelle en vertrouwelijke behandeling en opvolging van je kandidatuur.