2 CNC draaier/frezers (m/v)

SMO – Het bedrijf

SMO is gesitueerd in het hartje van het Meetjesland; op het Industrieterrein van Eeklo vind je er het kantoorgebouw en de ateliers.

SMO kent zijn oorsprong in 2002 in Oost-Eeklo als technisch tekenbureau. Ondertussen is de zaak van Sander Mollet gegroeid naar een BVBA met een 40-tal werknemers (arbeiders en bedienden) die allen focussen op de kernactiviteit van het bedrijf; de innovatieve machinebouw.

De ontwikkeling van op maat gemaakte machines gebeurt er door ervaren en gemotiveerde mensen, met een eigen engineeringsafdeling en twee werkhallen waar bijna alles in-house geproduceerd wordt. Naast het projectmatig werken zijn er intussen ook al een aantal eigen producten op de markt gebracht.

Wil je nog meer lezen over het reilen en zeilen van SMO? Bekijk dan zeker de website www.smo.be en/of volg ons op de sociale media.

Wat is de reden en functietitel van de vacature?

Met spijt in het hart nemen wij afscheid van onze huidige gespecialiseerde draaier/frezer CNC.
Wij wensen hem alvast alle succes toe in zijn nieuwe uitdaging.

Vandaar kijken wij dringend uit naar een waardige opvolger om de continuïteit van de afdeling Verspaning en de productieplanning te bewaken.

Daarnaast stond uitbreiding van deze afdeling sowieso al op de agenda.

Personen met ervaring kunnen zich ook herkennen in functiebenamingen zoals operator & programmeur CNC.

Wat houdt de functie in?

Je komt terecht in het team Verspaning, waarbij je rapporteert aan de verantwoordelijke Verspaning en daarnaast ook afstemt met het Hoofd atelier en de productieplanner.

Na je ochtendritueel sta jij hoofdzakelijk in voor het draai- en freeswerk voor zeer uiteenlopende totaalprojecten. De detailtekeningen hiervoor worden aangeleverd door de afdeling Engineering en het materiaal komt naar je toe via de lasafdeling of na de bewerking op de lasermachine. Bij SMO is maatwerk de standaard, hier zal je dus bijna niet in aanraking komen met seriewerken, maar wel met afwisselend kleine en grote stukken voor één- of meerdaags werk. Je beschikt in de uitvoering van je job over verschillende moderne metaalbewerkingsmachines (Mazak verticale frees, 3-assig – Mazak draaibank 4-assig, Fagor 3-assige frees en Fagor draaibank).

Naar wie zijn we op zoek?

Twee personen met zin om zich te specialiseren in CNC, we staan open voor elk verhaal! 

Kennis & ervaring

 • Je genoot een technische opleiding (bvb. in de richting van mechanische vormgeving) en hebt kennis van mechanische werkuitvoeringen.
 • Je bent sterk in het lezen en uitvoeren van technische tekeningen of bent bereid je hier snel in bij te benen.
 • Ervaring is een pluspunt, maar ook schoolverlaters zijn welkom. Mentaliteit primeert op ervaring bij SMO.
 • Je beheerst vlot de Nederlandse taal.
 • Pluspunten bij SMO, los van de functie: rijbewijs B, VCA-attest, heftruckattest, … We bekijken graag je persoonlijke traject! 

Aanwezige competenties en attitude bij aanwerving

 • Een efficiënte werkplanner: je bewaakt zelfstandig je eigen planning in functie van de voorgelegde productieplanning, je hebt een overzicht van je taken en voert deze kwalitatief,veilig en efficiënt uit.
 • Een nauwkeurig oog: je bestudeert de detailtekeningen met verfijnd oog om de kwaliteit van de producten te garanderen. Ook tijdens je werk houd je deze tekeningen dichtbij.
 • Een flexibele medewerker: de productie kent een wisselende workload, engagement om extra inspanningen te leveren bij een grotere vraag worden gewaardeerd, daarnaast kan je in kalmere periodes ook ingezet worden in algemene montage -, onderhoud-, en herstellingswerken, in het atelier of bij de klant. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw interesses en vaardigheden.
 • Een handige Harry: je ziet werk en aarzelt niet om de handen uit de mouwen te steken.
 • Teamplayer: grotendeels ben je zelfstandig aan de slag, maar je komt terecht in een dynamisch bedrijf waar samenhorigheid belangrijk is.

Wat kan je hier verwachten?

“Geen dag bij SMO is hetzelfde!”

 • Een job die je zelf vorm kan geven in een hoogtechnologisch, dynamisch en groeiend no-nonsense bedrijf.
 • Een KMO-context die zich kenmerkt door een doe-mentaliteit in collegiale sfeer waar hard werken afgewisseld wordt met de nodige informele momenten. Je aanwezigheid op de vrijdagavonden wordt gewaardeerd, zeker als je een portie te frituren hapjes meebrengt.
 • Een competitief salarispakket aangevuld met enkele extralegale voordelen. Dit is bespreekbaar tijdens de selectieprocedure.

Het pad naar werken bij SMO?

Is je interesse aangewakkerd?

Solliciteren doe je door het versturen van een e-mail met jouw CV en motivatiebrief naar abigail.vandenbroecke@smo.be.

Wij verkiezen rechtstreekse sollicitaties.

Heb je nog vragen?

Abigail luistert graag naar je vragen op +32 (0) 496 36 22 77 en zorgt voor een snel antwoord.

Selectieprocedure

Na een positieve CV-screening volgt er een eerste kennismakend gesprek.

Indien ook dat positief is leer je SMO nog beter kennen via een rondleiding en opvolgende gesprekken. Hiervoor krijg je telkens de nodige praktische informatie vooraf.

 

Wij streven naar een snelle en vertrouwelijke behandeling en opvolging van je kandidatuur.