Eeklose machinebouwer SMO genomineerd voor IWT-Award!

Machinebouwer SMO uit Eeklo is één van de drie genomineerden voor de “Paul Zeeuwts Award” die op 28 maart 2013 in Brussel wordt uitgereikt door het IWT (Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie).

Met de “Paul Zeeuwts Award” wil het IWT een kmo bekronen die met succes een IWT-bedrijfsproject met een belangrijke economische meerwaarde heeft afgewerkt gedurende de laatste vijf jaar.

“De voorbije jaren hebben we met de steun van het IWT werk gemaakt van de ontwikkeling van ‘GreenGen’, een micro-wkk die specifiek bedoeld is voor de particuliere markt” zegt Sander Mollet, de oprichter en bedrijfsleider van SMO.

Naast de GreenGen is SMO ook nog met eigen middelen andere producten aan het ontwikkelen en commercialiseren. Zo brachten ze in 2012 bijvoorbeeld de ‘Pintro’-machine op de markt: een toestel waarmee er op een efficiënte en ergonomische manier satés en brochetten kunnen gemaakt worden. “We zitten daarmee letterlijk wereldwijd en hebben intussen al in meer dan 35 landen dealers en klanten”, klinkt het.

“Voor een bedrijf als SMO is de nominatie van het IWT een echte opsteker en we zien het hier dan ook als een motivatie om verder te doen zoals we bezig zijn“, gaat Sander Mollet verder. “Naast de GreenGen en de Pintro begeven we ons momenteel trouwens ook nog op de markt met een paar andere eigen producten, denk maar aan FleXiever (multifunctionele zeefmachines) of Wiwam (een robot die samen met het Vlaams Instituut voor Biotechnologie wordt ontwikkeld en die automatisch verschillende parameters van groeiende planten meet)”.

SMO levert dus nieuwe producten en oplossingen voor de meest uitéénlopende sectoren (voedingsindustrie, recyclingsindustrie, automobielindustrie, Agro-industrie, Cleantech-industrie, …). Sander Mollet: “Dat is deels een bewuste strategie, maar het is evenzeer een logisch gevolg van het feit dat onze klanten zich nu éénmaal in zeer verschillende sectoren bevinden. Zij weten intussen maar al te goed dat SMO zelden een uitdaging uit de weg gaat en vragen ons dan ook dikwijls om sector-specifieke oplossingen te zoeken.”

Door onszelf steeds opnieuw uit te dagen met nieuwe projecten vergroot onze kennis en know-how continu. Ook dat is een vorm van innovatie”, besluit Sander.

Het is trouwens niet de eerste keer dat de Eeklose machinebouwer erkenning krijgt voor z’n innovatieve aanpak. De voorbije jaren werden er al tal van prijzen en nominaties in de wacht gesleept: Trends Gazellen, Vlaamse Jonge ondernemer van het Jaar, Unizo KMO Laureaat, de Eeklose Theo Awards, …

Wie meer wil weten over SMO of één van z’n producten kan altijd contact met hen opnemen via info@kristien.be of op +32 (0)9 219 93 85.

Links: www.kristien.be, www.greengen.be, www.pintro.be, www.flexiever.be, www.wiwam.be